Click here for the Englisch spoken course!

Voor mijn werk als architect teken en schets ik veel, vooral strakke plattegronden en realistische gevels. Maar hoe leuk is het om prachtige huizen en gebouwen te tekenen waarbij niet alles perfect in verhouding is. Schetsen die niet precies hoeven te kloppen met de werkelijkheid en waarbij een scheve lijn juist mooi is. Die tekeningen noem ik ‘huisportretjes’. En dat ga ik jou leren in deze toffe creatieve online cursus!

 

“Huisportretjes tekenen is echt niet moeilijk. Ik noem het ook wel Urban Sketching light! Kun jij een rechthoek en een cirkel tekenen? Dan kun jij ook een huisportretje maken!”

 

Tijdens onze vakanties komen we op de mooiste plekjes. Hoe leuk is het om die herinneringen vast te kunnen leggen op papier of in je schetsboek. In deze cursus leer ik je aan de hand van drie ‘huisportretjes’ hoe je dit kunt doen. Ik heb drie onwijs toffe reisbestemmingen voor je uitgezocht en we gaan naar Maleisië, Italië en Cuba. In de cursusvideo’s neem ik je stap voor stap mee in mijn tekenproces. Er zit geen volgorde in de cursus. Je kunt ook van Italië naar Cuba en dan naar Maleisië reizen.

 

 

De huisportretjes Op reis! cursussen staan op zichzelf. Je hoeft geen eerdere cursus van mij gevolgd te hebben. En twijfel je of het wel wat voor je is, bekijk dan de gratis video Ik kan niet tekenen!. De cursus is voor zowel de beginner als de gevorderde. De beginner zal misschien af en toe even een stukje terug willen kijken of een schetsje opnieuw maken. En de gevorderde kan met mij meetekenen en heeft vast weer veel aan alle tips die ik geef tijdens het tekenen.

 

“Teken je met mij mee?”

 

In principe kun je al meedoen met een potlood en een vel papier. Wil je werken met de materialen waar ik ook mee teken tijdens de video’s dan kun je het Huisportretjes: Op reis! materialenpakket aanschaffen in mijn webshop. Ook zijn bijna alle materialen die ik gebruik tijdens de cursus los verkrijgbaar in mijn webshop. Ik raad je aan om vooraf de Benodigde materialen even te bekijken.

 

Je bent gegarandeerd verslaafd aan ‘huisportretjes’ na deze cursus. Het blijft zeker niet bij deze drie reisbestemmingen! Ben je benieuwd naar werk van andere enthousiaste deelnemers, kijk dan op Instagram onder de hashtag #houseportraits_ck

 

Belangrijk en fijn om te weten:
• De cursusnaam is gewijzigd. Het was Huisportretjes: Zomercursus 2021.
• De cursus is geheel online. De video’s zijn al eerder opgenomen.
• Na je inschrijving kun je dus DIRECT beginnen. Hoe leuk is dat!
• Je volgt de cursus in je eigen tempo. Op ckreativeacademy heb je 24/7 toegang tot de videos.
• Jij bepaalt wanneer je wilt inschrijven. Er is geen inschrijf stop!
• Na je inschrijving heb je 4 maanden toegang tot de cursus.
• Tijdens de cursus krijg je geen feedback van mij.
• Je kunt ook in ProCreate meetekenen, maar dit is geen ProCreate cursus.
• De cursus is Nederlandstalig.

 

 

Meer tekenen en leren? In het najaar start ik met de Huisportretjes: Basiscursus én eind oktober 2021 komt mijn nieuwe boek uit: Huisportretjes tekenen | In Holland staat een huis. Reserveer alvast jouw exemplaar in mijn webshop.

About the instructor

Profile Photo

Carla Kamphuis

Carla Kamphuis (MSc) is a multi-talented creative designer, lettering artist, architect and author. She works with major creative brands. You will learn from te best, Carla designs and draws her whole professional life. She has given countless workshops, classes and courses.

See more courses from Carla Kamphuis →

Course Curriculum

Huisportretjes: Op reis! FREE 00:02:00
Benodigde materialen FREE 00:01:00
Ik kan niet tekenen! GRATIS PROEFLES FREE 00:13:00
Intro
Welkom 00:01:00
Tekentips 00:10:00
Tekenadvies 00:01:00
Maleisië
M0 Inspiratie 00:02:00
M1 Schetsen met potlood 00:15:00
M2 Tekenen met pen 00:18:00
M3 Kleur! TIP 00:02:00
M3 Kleur! 00:20:00
M4 Eindresultaat 00:01:00
Italië
I0 Inspiratie 00:02:00
I1 Schetsen met potlood 00:19:00
I2 Tekenen met pen 00:22:00
I3 Kleur! 00:32:00
I4 Eindresultaat 00:01:00
Cuba
C0 Inspiratie 00:02:00
C1 Schetsen met potlood 00:28:00
C2 Tekenen met pen 00:30:00
C3 Kleur! 00:24:00
C3 Extra 00:04:00
C4 Eindresultaat 00:01:00
NL// Disclaimer FREE 00:00:00

Course Reviews

5

5
20 ratings
 • 5 stars20
 • 4 stars0
 • 3 stars0
 • 2 stars0
 • 1 stars0
 1. Superleuk

  5

  Wat een leuke cursus! Heel duidelijk en stap voor stap uitgelegd. Zo durf je zelf ook te tekenen
  Ik heb vooral met brushpennen gekleurd. Ik verheug mij erop om met mijn oude vakantiefoto’s aan de slag te gaan om huisportretjes te maken of een bepaalde sfeer vast te leggen. Dankjewel voor de inspirerende lessen!

 2. 5

  Wat een geweldig leuke cursus! Carla legt alles rustig en duidelijk uit, dus als je een beginner bent, is het prima te doen. Met alle tips, en uitleg én meetekenen heb je eerst een soort kopie van de tekening van Carla, wat dus práchtig is, daarna kun je met alles wat je hebt geleerd je eigen huisportretten gaan tekenen. Ik zeg: doen deze cursus! Echt een aanrader!

 3. Heerlijke cursus, aanrader!

  5

  Heerlijke cursus om je vakantie mee te beginnen! Carla laat je zien hoe je (op het oog ingewikkelde) huisjes kunt vereenvoudigen. Ze legt alles stap voor stap uit, duidelijk en rustig (en gaat het toch te snel, zet je de video lekker even op pauze). Voor je het weet, heb je een superleuk resultaat op papier staan. Absoluut een aanrader!

 4. heel erg leuk

  5

  Bedankt Carla voor deze zomercursus. Ik vond het erg leuk en heb weer e.e.a. bijgeleerd.

 5. Superleuke cursus zelfs voor iemand die niet kan tekenen

  5

  Ik kan niet tekenen maar hou ervan om creatief bezig te zijn. Ik grijp daarom vaak naar snijmallen en stempels maar nu eens geprobeerd wel zelf te tekenen. Door de goede uitleg en begeleiding van Carla is het toch gelukt. Echte aanrader; ik hoop dat er meer cursussen volgen: ik zal me zeker aanmelden.

 6. Zó leuk om te doen en het lukt op zeker.

  5

  Heerlijk rustige cursus van Carla voor het maken van ontspannen huisportretjes aan de hand van referentiefoto’s.
  Kun je een rechthoek en een cirkel tekenen? Dan kun jij dit ook.
  Geen hinderlijke achtergrondmuziekjes, alleen Carla’s rustige stem. Je hebt er weinig voor nodig, boodschap is eigenlijk roei met de riemen die je hebt. Het hoeft allemaal niet te strak en toch krijg je zo’n strak effect. Er zit maar één nadeel aan deze cursus, het zijn maar 3 lessen. Nou ja, eigenlijk 2 nadelen, omdat je het in één ruk doet omdat je niet kunt stoppen, ben je er vrij snel doorheen ( 4 uurtjes). Maar de kennis is goed te gebruiken voor het zelf verder maken van je eigen huisportretjes. Ik kan niet wachten tot het boek erover dit najaar uitkomt want ik wil er nog veel meer over leren. Dank je wel Carla.

 7. Geweldige reis

  5

  Zo genoten van de cursus. Super uitleg en ontzettend veel tip. Weer enorm veel geleerd. Bedankt voor deze geweldige reis. Ook zo fijn dat je de filmpjes full screen kan kijken.

 8. Een kleurrijke reis

  5

  Ik hou van creatief bezig zijn en van kleur. Ik heb geen echt talent voor tekenen, maar cirkels en rechthoeken tekenen kan ik wel. Carla legt alles rustig uit, vertelt niet teveel maar ook niet te weinig. Je krijgt veel tips en tricks . Niets moet en alles kan. Mijn favoriet onderdeel is de tekening in pen neerzetten en dan kleur toevoegen. Carla heeft ook een ontzettend goed oog voor kleuren en combinaties. Heb ook haar vorige huisportret cursussen gevolgd en ik blijf bijleren.
  Kijk ontzettend uit naar het boek.
  Dank je wel Carla

 9. Top cursus

  5

  Heerlijk om te doen, even ontspannen en creatief bezig zijn.
  Handige tips, ik ben helemaal geïnspireerd om zelf pandjes te zoeken en te gaan tekenen! Duidelijke uitleg en zulke gave kleurcombinaties, daar heb ik altijd erg veel moeite mee.
  Mocht je twijfelen… Gewoon doen!

 10. Heb ik dat echt gemaakt?!

  5

  Nooit gedacht dat ik dit zou kunnen maken!
  Met behulp van Carla’s geweldige begeleiding heb ik dingen gemaakt die ik nooit had verwacht!
  Heerlijk ontspannen en stap voor stap neemt Carla je mee op reis!
  Je ziet je eigen kunstwerkje ontstaan! Erg tof!
  Bedankt Carla het was superleuk! Ik kan meer tekenen dan ik dacht!

 11. Een echte aanrader!

  5

  Wat een ontzettend leuke cursus! Doordat het per land in kleinere video’s is opgebouwd, kun je je rustig focussen op bijv de schets of het kleuren. Leuk om de verschillende materialen te gebruiken en ook enorm goed te volgen. Ook wanneer je een beginner bent. Ik kan niet wachten om zelfstandig te gaan tekenen, al ga ik de fijne begeleiding van Carla daar zeker bij missen. Ik hoop op een vervolg!

 12. 5

  Wat een fantastische cursus. Fijne duidelijke en rustige uitleg. Mooie voorbeelden. Goede opbouw van de cursus. Kortom het was een geweldige reis!! Toch nog op vakantie geweest deze zomer. Nu uitkijken naar het boek 😉

 13. Zomercursus 2021

  5

  Was een super gave cursus. Door de goede uitleg van Carla, heb ik echt een leuk resultaat kunnen neerzetten. En dat voor iemand die niet kan tekenen. 😉

 14. Huisportretjes

  5

  Wat een leuke en leerzame cursus. Vooral het feit dat je vooraan moet beginnen met je tekening was een eye opener voor mij. Potten op de grond of een balkon dus eerst tekenen. Ik deed al graag aan urban sketching, maar begon met het hele gebouw. Carla heeft me veel geleerd. Ook met de fineliners alles overtrekken en potlood gewoon uitgummen is heel handig. Je moet de sfeer pakken en dan is perspectief niet zo belangrijk! Heerlijk. Bedankt Carla!

 15. top cursus

  5

  Een leuke cursus. Mijn tekeningen zijn vaak grof en slordig. Door de rustige stap voor stap opbouw en duidelijke uitleg van Carla heb ik nu drie leuke tekeningen gemaakt. Zo leuk hoe er van een schets zo’n mooi levend portretje ontstaat.
  Dankjewel Carla!

 16. ontzettend leuke cursus

  5

  Het was weer genieten van deze leuke en leerrijke cursus. Carla legt op een hele rustige manier uit hoe je een mooi huis-portretje kunt tekenen. Super!

 17. Huisportretje:s Op Reis! 01

  5

  Hallo Carla,
  Zojuist de cursus huisportretjes: Op reis 01 afgerond. Ga daar mee door, want wat is het leuk en inspirerend om met je mee te tekenen. Je rustige fijne uitleg, maakt het plezier zoveel groter. Elke keer leer ik weer bij.
  Groetjes Eline

 18. Top

  5

  Ik heb weer genoten!
  Fijne lessen, dank je wel Carla!

 19. Wat heerlijk ontspannend!

  5

  Deze cursus heeft me echt uren plezier gegeven. Heerlijk rustig schetsen, tekenen en schilderen. Zo fijn dat het zo rustig opgezet is. Heel blij met het resultaat en ik kan niet wachten op het boek.

 20. Ontzettend leuk en inspirerend!

  5

  Ik heb met heel veel plezier deze cursus gevolgd en kijk uit naar eventuele volgende cursussen.. 😉
  Je wordt wel heel erg hebberig van al het materiaal dat gebruikt wordt.. 🙈🤷🏻‍♀️

© 2021 Carla Kamphuis | ckreative academy